Στην προσαγωγή ενός άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το κέντρο της Λάρισας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε πως στόχος της ενέργειάς του ήταν ο εκφοβισμός ενώ κατονόμασε και το συνεργό του, δίχως όμως να κατονομάσει τον εντολέα της επίθεσης.

Στόχος των βομβιστών ήταν πολυκατοικία στην οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, διαμένει εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού.

Ο 39χρονος εθεάθη στην περιοχή της πολυκατοικίας λίγο μετά την έκρηξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις αντελήφθη την Αστυνομία, έσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο προσαχθείς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για αντίσταση κατά της Αρχής.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές σε 50 διαμερίσματα και 100 αυτοκίνητα, σε απόσταση έως και 80 μέτρων. Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 4 έως 5 κιλά δυναμίτιδας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο χώρο της πολυκατοικίας-στόχου, με τους αστυνομικούς να και προσπαθούν να εντοπίσουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook