Διαπιστωτική πράξη θα υπογράψει εντός της εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της διαθεσιμότητας με τους εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα αρχικά 2.000 εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης, οι ειδικότητες των οποίων έχουν καταργηθεί. Η πρόβλεψη του υπουργείου είναι ότι το 55% εξ αυτών θα περάσει σταδιακά στο υπουργείο Υγείας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να μεταταγούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για τον τόπο της μετάταξης. Συνολικά προς μετάταξη είναι 5.000 εκπαιδευτικοί που θα περάσουν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, προς μετάταξη είναι 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ακολουθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες όπου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στις 23/9 μπαίνουν στην διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί ενώ εξαιρούνται 303 σχολικοί φύλακες και 96 δημοτικοί αστυνομικοί ως τρίτεκνοι.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook