Μια περίεργη υπόθεση κληρονομιάς – ύψους 1 εκατ. ευρώ- αποθανούσας 90χρονης στην Κάλυμνο που κατέληξε στα χέρια γειτόνων αντί συγγενών, ερευνούν οι διωκτικές αρχές της Ρόδου και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση που αποκαλύπτει τοπική εφημερίδα, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν στις αρμόδιες αρχές οι συγγενείς – κληρονόμοι της ηλικιωμένης γυναίκας, οι οποίοι έχουν στραφεί κατά των γειτόνων της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε στην Κάλυμνο και τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατο της άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή προκειμένου να την φροντίζει αλλά, λίγο καιρό αργότερα, την 90χρονη άρχισαν να \”φροντίζουν\” ένα ζευγάρι γειτόνων της, με αποτέλεσμα να φύγει η αλλοδαπή γυναίκα που βοηθούσε την ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με τους συγγενείς, η 90χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών.

Μάλιστα μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδα της!

Οι συγγενείς με τις ενέργειες τους αυτές, ζητούν να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των γειτόνων και να τους απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα έως την ολοκλήρωση όλων υποθέσεων που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook