"Η παγίδα" θα προβάλλεται από την Τρίτη 23 μέχρι και την Πεμπτη 25 Ιουλίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Κήπο" στα Χανιά.

‘Ώρα έναρξης : 20.45 – 22.45.

Είσοδος : 5 €

Δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών

Λίγα λόγια για το έργο

Mία πρωτεύουσα που παλεύει να βρει την ψυχή της σε μία χώρα όπου το ταραγμένο πρόσφατο παρελθόν άφησε πολλούς σε ηθική και υπαρξιακή ερήμωση. Ο αρχιτέκτονας Mladen ζει με τη γυναίκα του Marija και το γιο του Nemanja. Ξαφνικά, ο μικρός προσβάλλεται από μία σοβαρή καρδιακή ασθένεια.

Οι γιατροί του δίνουν ελπίδες μόνο εάν υποβληθεί σε μία εγχείρηση που γίνεται στη Γερμανία. Απελπισμένος ο Mladen βάζει αγγελία στην εφημερίδα ζητώντας τα 26.000 ευρώ που απαιτούνται για την επέμβαση. Εκεί που οι γονείς του παιδιού χάνουν τις ελπίδες τους, εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος προσφέρει όλο το ποσό, με ένα όμως αντάλλαγμα: ο Mladen να σκοτώσει έναν ανταγωνιστή του.

Αρχικά ο Mladen απορρίπτει την πρόταση. Βλέποντας όμως το γιο του να χειροτερεύει, αρχίζει να παλεύει με τη συνείδησή του: εάν δεχθεί, θα σώσει τη ζωή του γιου του αλλά θα χάσει την ψυχή του. Εάν αρνηθεί, θα διατηρήσει την τιμιότητά του αλλά θα θρηνεί έως το τέλος της ζωής του. Το δίλημμα έχει μπει.
Και η παγίδα έχει στηθεί...

Η ΠΑΓΙΔΑ αντανακλά το σκυθρωπό πρόσωπο της κοινωνίας της Σερβίας σε μία επώδυνη μετάβαση. Είναι ένα μοντέρνο φιλμ νουάρ για ένα συνηθισμένο άνθρωπο ο οποίος εξαναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο του παιδιού του. Σε συνέχεια της μεγάλου μήκους ταινία του ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ (Absolute Hundred), που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς το 2001, ο Srdan Golubović παρουσιάζει ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ και σχολιάζει την πτώση των ηθικών αξιών στη σύγχρονη σερβική κοινωνία, υποστηρίζοντας πως έξι χρόνια μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, παραμένει εξίσου μισαλλόδοξη και εγωιστική.


Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ