Μια από τις πιο ρομαντικές πτυχές των διαδηλώσεων στην Τουρκία εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, καθώς ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο πάρκο- σύμβολο της τουρκικής αντίδρασης στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Η Nuray και ο Özgür γνωρίστηκαν στις διαδηλώσεις του κινήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και αποφάσισαν να παντρευτούν στην πλατεία Ταξίμ, η οποία αποτελεί το «σύμβολο» της διαδήλωσης.

Η Nuray, η οποία είναι νοσοκόμα και ο Özgür ο οποίος ήταν φοιτητής ιατρικής μέχρι που άφησε το πανεπιστήμιο, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, όταν η Nuray μετέτρεψε το σπίτι της σε αναρρωτήριο γι\’ αυτούς που είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αναφέρει η Hurriyet.

Στο γάμο τους, ο οποίος έγινε στο πάρκο Γκεζί, το ζεύγος είχε καλέσει όλους τους διαδηλωτές -γνωστούς και ως «çapulcu»-, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του γάμου φώναζαν «παντού αντίσταση, παντού αγάπη».

Ωστόσο, η τουρκική αστυνομία επενέβη προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές αν και αρχικά είχε δεχθεί να τους επιτρέψει να συγκεντρωθούν για λίγη ώρα προκειμένου να φωτογραφηθούν με το ζευγάρι. Οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση και ρόπαλα για να απωθήσουν τους περίπου 1.000 διαδηλωτές στα στενά δρομάκια της συνοικίας Μπέγιογλου και στην Ιστικλάλ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook