Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 24, 26, 33 και 55 ετών, για απείθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος χθες (20.07.2013) το βράδυ, σε κατάστημα ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Αρχικά οι συλληφθέντες, οι οποίοι βρισκόταν εντός του καταστήματος, αρνήθηκαν να παρέχουν την συνδρομή τους, προκειμένου διευκολύνουν την είσοδο και τον έλεγχο των αστυνομικών στο κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σαράντα (40) οθόνες, συνδεδεμένες στο διαδίκτυο με τρεις (3) κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (server). Οι κεντρικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή έρευνα.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• Ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος,
• Τέσσερα (4) πληκτρολόγια και
• Τέσσερις (4) κάμερες ασφαλείας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.