Τρεις άνθρωποι, οι δύο από τους οποίους ήταν Βρετανοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα δυστύχημα με ελικόπτερο στο ρωσικό Μεγάλο Βορρά, ανακοίνωσε η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας.

\”Δύο τουρίστες –βρετανοί υπήκοοι– και ο οδηγός και διερμηνέας τους σκοτώθηκαν στο δυστύχημα\” με το ελικόπτερο Eurocopter-120 κοντά στον ποταμό Ρίντα στην περιοχή του Μουρμάνσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο Βρετανοί, γεννημένοι το 1944, και ένας κάτοικος της περιοχής που ήταν ο οδηγός τους, πλακώθηκαν από τις έλικες του ελικοπτέρου όταν το αεροσκάφος, που βρισκόταν ήδη στο έδαφος, έγειρε από τη μία πλευρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου τραυματίστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, σύμφωνα με μία πηγή που πρόσκειται στους ερευνητές και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ria-Novosti.

\”Έχουμε πληροφορίες για το θάνατο δύο Βρετανών και ενός Ρώσου. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε προξενική βοήθεια\”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο.

Ένα Eurocopter-120 είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πριν από την ανώμαλη προσγείωσή του στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου Κόλα, στην περιοχή του Μουρμάνσκ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life News, οι δύο Βρετανοί ήταν \”τουρίστες VIP\” που είχαν έρθει για ψάρεμα σε αυτά τα απομακρυσμένα μέρη στο πλαίσιο ενός ταξιδιού οργανωμένου ειδικά για ξένους.

Αυτά τα ταξίδια για ψάρεμα στους ποταμούς του ρωσικού Μεγάλου Βορρά, που είναι πλούσιοι σε σολομούς, περιλαμβάνονται στους σπάνιους τουριστικούς προορισμούς που προτιμούν οι ξένοι στη Ρωσία, εκτός από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook