Για το σοκ που υπέστη όταν είδε μία γριούλα να λιποθυμά μπροστά του και για την προσπάθεια που κάνει στον Δήμο Αθηναίων να διανέμεται φαγητό σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν πόρους, ούτε για να επιβιώσουν μιλά στην Real News ο Ηλίας Ψινάκης.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξή του…

Με ένα ευρώ μπορεί τελικά να αλλάξει η ζωή των Ελλήνων;

Η ζωή των ελλήνων μπορεί ν' αλλάξει με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με ένα ευρώ όμως, μπορούν να μην πεινάνε άνθρωποι που υποφέρουν. Όλοι δικαιούνται τουλάχιστον «ένα πιάτο φαΐ».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα να βοηθήσετε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και των δήμων, όσον αφορά τη διανομή συσσιτίων;

Εγώ τόσα χρόνια ζούσα στην κοσμάρα μου. Άκουγα για δυστυχία και πείνα , αλλά δεν την είχα «βιώσει». Με την εμπλοκή μου στο Δήμο της Αθήνας, «ξύπνησα». Το πρώτο σοκ που έπαθα ήταν όταν πήγα στο Δημαρχείο και μια γριούλα λιποθύμησε από την πείνα μπροστά μου. Έτρεξα, πήρα τυρόπιτες και νερά από ένα φούρνο. Η γριούλα συνήλθε, αλλά δε συνήλθα εγώ. Είναι ντροπή στο κέντρο της Αθήνας, παιδάκια και γεροντάκια να λιποθυμάνε από την πείνα το 2013. Πιστεύω ότι αν όλοι μας κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αυτός ο τόπος θα ανακάμψει πιο γρήγορα. Πήγα στην Αρχιεπισκοπή και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανακάλυψα ότι στην εκκλησία ένα πλήρες γεύμα στοιχίζει ένα ευρώ και σκέφτηκα ότι αν δώσουμε όλοι ένα ευρώ, που δεν παίρνουμε πια ούτε τσίκλες, δεν θα πεινάει κανείς. Έτσι άρχισε όλη αυτή η ιστορία με το «ένα πιάτο φαΐ».

Η επαφή σας με αυτούς τους ανθρώπους σας έκανε να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα για τη δικιά σας ζωή;

Βεβαίως, Με έκανε να έχω τύψεις που είχα και έχω τα πάντα άφθονα στη ζωή μου.

Υπάρχει κάτι που μπορεί πραγματικά να σας χαλάσει το κέφι;

Οι ηλίθιοι μου χαλάνε το κέφι γιατί είναι αήττητοι.

Θα σας ενδιέφερε να διεκδικήσετε τον δήμο Αθηναίων;

Το θέμα δεν είναι αν εμένα με ενδιαφέρει να διεκδικήσω τον δήμο αλλά ο δήμος Αθηναίων ενδιαφέρεται να με διεκδικήσει…

newsbeast.gr