Έχοντας την ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά μια μεγάλη δόξα του παρελθόντος του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ, το Νέτο Γκουερίνο δεν χάσαμε την ευκαιρία να του ζητήσουμε το σχόλιο του αναφορικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τη φετινή του πορεία. Ο λόγος, βέβαια, που επισκέφτηκε τα Χανιά ήταν η διεξαγωγή του φιλικού ανάμεσα στη Μικτή ΕΠΣΧ και την βραζιλιάνικη ακαδημία ποδοσφαίρου της Πόρτο Φερέιρα.

 

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, που τον υπηρέτησε αγωνιστικά για 9 χρόνια (1974-1983) με 231 συμμετοχές και 66 γκολ, αφού μίλησε στο flashnews.gr για το φιλικό της Πόρτο Φερέιρα με τη Μικτή Χανίων κατόπιν δικής μας ερώτησης αναφέρθηκε και στην ομάδα της καρδιάς του.

 

Αναφορικά με το φιλικό είπε: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ικανοποίηση που βρίσκομαι μετά από 5 χρόνια στην Κρήτη αυτή τη φορά με βραζιλιάνικη ομάδα και την ακαδημία της Πόρτο Φερέιρα. Σε συνδυασμό με το Lido Soccer η μία ομάδα συμμετέχει στο Creta Cup και η άλλη ήρθε στα Χανιά για να παίξει με την ΕΠΣ Χανιά. Έγινε καλό παιχνίδι και τα παιδιά κάνανε μια μεγάλη προσπάθεια. Αλλά αυτό που μας ενδιάφερει είναι να αλλάζουν απόψεις τα παιδιά να παίρνουν εμπειρίες και μέσα από αυτήν την διαδικασία αυτό που έχουν να κερδίσουν είναι η εμπειρία και αυτή η πρωτοβουλία ήταν πάρα πολύ καλή».

 

Για το αν επαναληφθεί και στο μέλλον παρόμοιο παιχνίδι είπε: «Βεβαίως και μπορούν να επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια παιχνίδια και ήδη υπάρχει η πρόσκληση για ένα ταξίδι στην Βραζιλία για την ΕΠΣΧ και όποτε θέλουν είμαι στην διάθεσή τους».

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ταλέντα που διέκρινε στην ομάδα των Χανίων απάντησε: «Οπωσδήποτε έχει μια πολύ δυνατή ομάδα που παίζει στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο κι εσείς οι ντόπιοι πρέπει να προσέξετε αυτά τα παιδιά και να τα προωθήσετε ώστε να τα δούν μεγάλες ομάδες».

 

«Μπορεί ο ΠΑΟΚ Τσάμπιονς Λιγκ»

Τέλος δεν παραλείψαμε να ρωτήσουμε τον κ. Γκουερίνο για την μεγάλη του αγάπη τον ΠΑΟΚ για τον οποίο μας είπε: «Όπως ξέρετε ο ΠΑΟΚ είναι η αγάπη μας. Έχω υπηρετήσει αυτήν την ομάδα τόσα χρόνια. Φέτος είχαμε κάποιες δυσκολίες λόγω των αλλαγών σε προπονητές και δεν φτάσαμε στους στόχους που θέλαμε αλλά από την  άλλη πλευρά μέσα από την διαδικασία των πλέι-οφ πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να φτάσει στο σημείο να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ»

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook