Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 22/7/2013, η εγκριτική πράξη για την έναρξη της χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης του κτιρίου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (ΑΧΤΑΡΙΚΑ), μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, το οποίο αποτελεί φορέα υλοποίησης του προγράμματος JESSICA στην Κρήτη.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης και εκ μέρους του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Μυρτάκης, και ο Διευθυντής του έργου κ. Ευάγγελος Πτερούδης.

Γ. Κουράκης: Προχωρά η ολοκλήρωση του κτιρίου

Το πρόγραμμα όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία έργων υποδομής στην Κρήτη που υλοποιούνται κύρια μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσα σε αυτό εντάξαμε και τη Β Φάση της αποκατάστασης του Κτιρίου Αχτάρικα που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε για ως Βιβλιοθήκη για τη στέγαση της Βικελαίας και που πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Όπως τόνισε ο κ. Κουράκης με συντονισμένη συνεργασία και σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων το πρόγραμμα μπορεί να δώσει επιπλέον έργα στην Κρήτη, σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Τι είναι πρόγραμμα “JESSICA”

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα “JESSICA” (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas – Κοινή ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές), αφορά σε επενδύσεις για έργα αστικής ανάπτυξης σε τομείς όπως: αναβάθμιση αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σε τομείς υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κ.λ.π.

Η Κρήτη είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, που υλοποιεί το χρηματοδοτικό μηχανισμό JESSICA μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και αποκλειστικό φορέα υλοποίησης την Παγκρήτια Τράπεζα, ο προϋπολογισμός του οποίου υπερβαίνει τα 35 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook