Πλημμύρισε από κόσμο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η 11η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, που διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι χιλιάδες επισκέπτες, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κατέκλυσαν τα εκθεσιακά περίπτερα και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της έκθεσης που φέτος για δεύτερη φορά, με κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής για τη διαρκή της αναβάθμιση, έχει εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα. Η προσέλευση των επισκεπτών συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιουλίου με ωράριο λειτουργίας 5:30μ.μ. – 10:30μ.μ.Με πολύπλευρους τομείς συμμετοχής, που περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, την αμπελουργία, την οινοποιία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τα αγροτικά μηχανήματα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, αλλά και την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο (επαγγελματικό και ιδιωτικό), τη δόμηση και την κατοικία, η 11η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου αποτελεί το βήμα προβολής και συνάντησης του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Φέτος η έκθεση περιλαμβάνει και ειδικό αφιέρωμα στη χειροτεχνία, την υφαντουργία και την κεραμική.

Με εκατοντάδες εκθέτες τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα η έκθεση αποτελεί ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δίνει χώρο και στον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης.

Μάλιστα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επισκέπτες και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες από καταξιωμένους ομιλητές στα πλαίσια της διοργάνωσης δύο εσπερίδων με θεματολογία τον πρωτογενή τομέα και την ενέργεια.

Επιπλέον, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων προσφέρει ψυχαγωγία στους επισκέπτες. Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής του Μηνά Καμπιτάκη «Υψιπέδια» (…απ’την κορφή του αγέρα), μια ματιά του τοπίου της Κρήτης από ψηλά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου και Ζωφόρων με τη στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.