Οι ουρές των ανέργων στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα θα μεγαλώσουν κι άλλο, αλλά είναι ορατό πλέον το τέλος της οικονομικής ύφεσης στις χώρες αυτές, σύμφωνα με μια έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε δείγμα 40 και πλέον οικονομολόγων με αντικείμενο τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, δίνεται στην δημοσιότητα μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών το Σάββατο, κατά την οποία διατυπώθηκε η υπόσχεση να προταχθεί η ανάπτυξη των πολιτικών λιτότητας προκειμένου να αναζωογονηθεί η παγκόσμια οικονομία.

Περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες σε διεθνές επίπεδο, οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, που έχουν προκαλέσει ένα πολύ βαρύτερο οικονομικό και ανθρώπινο κόστος από ό,τι προέβλεπαν οι υπέρμαχοί τους το 2010.

Οι οικονομολόγοι του δείγματος αναμένουν ότι η ανεργία στην Ισπανία και στην Ελλάδα θα παραμείνει σε ένα επίπεδο ανώτερο του 27% και το 2015, σύμφωνα με την έρευνα

amna.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook