Χωρίς θέσεις για ίντερνετ αλλά και  κατάργηση περιφεριακών ραδιοφωνικών σταθμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης για τις προσλήψεις 589 ατόμων στην ΔΤ(Δημόσια Τηλεόραση), που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και θα αποτελέσει τη μεταβατική κατάσταση μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.

Σε ολοκληρη την Κρήτη προβλέπεται μόνον ένας δημοσιογράφος ενώ  καταργούνται οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Όσοι εργάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια στην ΕΡΤ αποδεδειγμένα και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη, θα λάβουν 200 μονάδες στην αξιολόγηση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν 10 μόρια ανά μήνα «ευδόκιμης εμπειρίας» σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.

Οι 589 θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς, υπαλλήλους προγράμματος και δημοσιογράφους που θα εργασθούν τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη προβλέπονται διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης, οι οποίοι μπορεί να είναι απόφοιτοι είτε πανεπιστημιακής,είτε τριτοβάθμιας ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο \”ΔΙΑΥΓΕΙΑ\”

Οι προσλήψεις – οι αιτήσεις

Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η Δ.Τ. να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook