Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών από την ώρα της γέννας ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης η έλευση στον κόσμο του τρίτου στη σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας εκδόθηκε από το παλάτι του Κένσιγκτον το δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η γέννηση ενός υγιέστατου αγορίου βάρους περίπου 3,8 κιλών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η αυτού υψηλότης η Δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε γιο στις 18:24 (ώρα Ελλάδος).



Το μωρό ζυγίζει περίπου 3,8 κιλά και χαίρει άκρας υγείας.




Παρών στη γέννα ήταν και ο Δούκας του Κέμπριτζ (Πρίγκιπας Ουίλιαμ)




Η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, η Δούκισσα της Κορνουάληςμ ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα.




Η Αυτού Υψηλότης και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.




\"\"


Ο βασιλικός τελάλης ανακοίνωσε το αρμόσυνο νέου της γέννηση του μωρού





Πρώτη τα ευχάριστα πληροφορήθηκε τηλεφωνικά η Βασίλισσα Ελισάβετ με την οποία επικοινώνησε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.Ευτυχής για τη γέννηση του πρίγκιπα δήλωσε η ίδια και το στενό περιβάλλον της.

H ανακοίνωση έχει ήδη αναρτηθεί σε πίνακα μπροστά στην είσοδο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, όπως επιτάσσει η βρετανική παράδοση. 

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο μπαμπάς Ουίλιαμ, ανέφερε ότι ο ίδιος και η Κέιτ «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι». Όπως έγινε επίσης γνωστό ο Ουίλιαμ θα περάσει τη νύχτα στο πλάι της συζύγου του σαν ένας σύγχρονος πατέρας και σύζυγος. Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις βαριές πύλες του παλατιού, ενώ οι \”βρύσες\” στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκαν με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού, και εκατοντάδες βρετανοί και τουρίστες γιόρτασαν υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Την υπέρμετρη χαρά του εξέφρασε σε δήλωσή του και ο Πρίγκιπας Κάρολος αναφέροντας: Τόσο η σύζυγός μου όσο και εγώ είμαστε απίστευτα χαρούμενοι για την «άφιξη» του πρώτου εγγονού μου. Είναι μια απίστευτα μαγική στιγμή για τον Ουίλιαμ και την Κάθριν και είμαστε τόσο χαρούμενοι για την γέννηση του αγοριού τους. Το να γίνεις παππούς είναι μια μοναδική στιγμή για τη ζωή του καθενός όπως έχουν μοιραστεί πολλοί ευγενικοί άνθρωποι μαζί μου τους τελευταίους μήνες, οπότε είμαι περήφανος και χαρούμενος που γίνομαι παππούς για πρώτη φορά και περιμένουμε με αγωνία να δούμε το παιδί.

Σε μήνυμα του στο Twitter o Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έγραψε: Εκφράζω τη χαρά μου για τον Δούκα και τη Δούκισσα τώρα που γεννήθηκε ο γιος τους. Όλη η χώρα θα γιορτάσει. Θα είναι περίφημοι γονείς.

Τα συγχαρητήριά του στους ευτυχείς γονείς εξέφρασε και ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ. «Εύχομαι και στους δύο αλλά και στον γιο τους κάθε ευτυχία και μόνο υγεία» έγραψε, επίσης, στο Twitter.

«Είναι ένα υπέροχο μωρό, ένα όμορφο μωρό», είπε ο Δρ Μάρκους Σέτσελ που παρακολούθησε τη γέννηση. Το νεογέννητο και η μητέρα «είναι καλά», πρόσθεσαν οι γιατροί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τοκετού. Το παλάτι αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β \’και ο Δούκας του Εδιμβούργου (προγιαγιά και προπαππούς), ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης (παππούς και γιαγιά), ο πρίγκιπας Χάρι (αδελφός του Ουίλιαμ και θείος του μωρού) και η οικογένεια Μίντλεντον (η οικογένεια της Κέιτ) «έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση».

Η άφιξη του «υγιούς βασιλικού μωρού» του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά ήδη έχει λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε χιονοστιβάδα συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν το πριγκιπικό ζεύγος για τα γεννητούρια. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του ζεύγους Ομπάμα.

Παρότι στη γέννηση του μωρού δεν τηρήθηκε κατά γράμμα το βασιλικό πρωτόκολλο καθώς η νέα τεχνολογία έκανε το θαύμα της, η επίσημη ανακοίνωση ότι ο νέος πρίγκιπας ήρθε στον κόσμο, έγινε σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση. Η επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα καβαλέτο μέσα από τις πύλες του Μπάκιγχαμ γράφοντας «Η αυτής Υψηλότητα η δούκισσα του Κέμπριτζ, γέννησε γιο στις 16:24 (1524 GMT). Η Υψηλότητα της και το παιδί είναι και οι δύο είναι καλά».

Ταυτόχρονα σχεδόν ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή και χρυσόβουλο στο χέρι, ανακοίνωσε με βαθιά στεντόρεια φωνή του χαρμόσυνο νέου της γέννηση του μωρού.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του μωρού που πιθανώς να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αν ληφθεί υπόψη ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα. Ο Κάρολος μετά τη γέννηση του εγγονού του δήλωσε: «Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την άφιξη του πρώτου εγγονού μας»ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν σήμερα, όταν 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού. Οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.

Η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισσάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος. 

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook