Το θέατρο \”ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ\” παρουσιάζει σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 9.30μ.μ. στην Πύλη Βηθλεέμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Ηράκλειο – καλοκαίρι 2013\”, την \”Φαύστα\” του Μποστ.

Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Γενική είσοδος: 8€
Δωρεάν είσοδος για ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Σκηνικά -Κοστούμια: Μαρία Χανιωτάκη
Χορογραφίες: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Σύνθεση και εκτέλεση των τραγουδιών της παράστασης: Γιώργος Βασιλάκης
Επεξεργασία τραγουδιών και εγγραφή: Κωστής Παπαδάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Διαμαντής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Στρατάκη
Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Μαρτιμιανάκης
Εκτύπωση Προγράμματος : 2b creative Μανώλης Κληρονόμος
Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΟ ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Παίζουν:
Φαύστα: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Γιάννης: Στέλιος Νερολαδάκης
Ελένη/Κος Ιατρού: Βαγγέλης Μπουμπάκης
Μαριάνθη/Κα Ιατρού: Θάλεια Πολυχρονάκη
Ριτσάκι: Ελένη Στρατάκη
Νέος: Ηλίας Σταρράς
Τα σόλο τραγούδια της παράστασης (της \”Φαύστα \”, του \”Γιάννη\”, της \”Μαριάνθης\” και της \”Ρίτσας\” ) τα συνέθεσε και έπαιξε κιθάρα στο στούντιο ο Γιώργος Βασλάκης, ενώ την επεξεργασία των τραγουδιών και την εγγραφή τους στο στούντιο, που ακούγονται στη παράσταση, από τους Μιχάλη Σογιούλ, Λουκιανό Κηλαιδόνη και Γιάννη Μαρκόπουλο, την έκανε ο Κώστας Παπαδάκης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Δεν είναι τυχαίο που φέτος το καλοκαίρι πολλά θέατρα επέλεξαν να παρουσιάσουν θεατρικά έργα του Μπόστ. Σε καιρούς σαν κι αυτούς που ζούμε – της κοινωνικής εξαθλίωσης, ασυναίσθητα ο κόσμος στρέφεται προς τους \”λαϊκούς\” καλλιτέχνες, εκείνους δηλαδή τους πηγαίους ανθρώπους, τους αυθεντικούς, που απαντούν επίκαιρα και διαχρονικά μέσα από τη δημιουργία τους για το γιατί και το πως φτάσαμε ως εδώ. Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, απλοί, που μας γεμίζουν εμπιστοσύνη και κουράγιο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μπόστ. Και η \” Φαύστα\” του που επέλεξε να σας παρουσιάσει το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, είναι μια αναρχική, σουρεαλιστική κωμωδία, που \”επιτίθεται\” με ένα σατυρικό τρόπο, στους μικρο-μεγαλοαστούληδες, τους υποκριτές της διπλανής πόρτας, που όλα τους φταίνε εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό, τους βολεψάκηδες, τους ξενομανείς, τους ημιμαθείς, τους \”δήθεν\”, τούς έχοντες, που δεν ενδιαφέρονται ποσώς για τους μη έχοντες, παρά μόνο για το \”ένδοξο\” παρελθόν, της \”πατρίδας\”.

Η \”Φαύστα\” είναι για μας μια σκληρή, ανελέητη σάτιρα και ως έτσι την αντιμετωπίζουμε σκηνικά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους μαζί αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά τους συντελεστές της παράστασης, τη Μαρία Χανιωτάκη , την τόσο πολύτιμη συνεργάτιδα και καλή φίλη από τα παλιά, μια, κατά τη γνώμη μου, εκπληκτική σκηνογράφο, τους μουσικούς της παράστασης, τον Κώστα Παπαδάκη για την τέλεια επεξεργασία των τραγουδιών, αλλά και τον ταλαντούχο Γιώργο Βασιλάκη για τα πολύ ωραία τραγούδια που έγραψε για τη παράσταση που, σημειωτέον, ακούγονται για πρώτη φορά (ένας εκπληκτικός μουσικός που κοσμεί με τη παρουσία του το Ηράκλειο), τη χορογράφο μας, τη Μικαέλα Κεφαλογιάννη, αλλά και όλους τους ηθοποιούς για το δημιουργικό τους δώσιμο και την συνέπειά τους, στη δημιουργία αλλά και στην παρουσίαση αυτού του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook