Η μεγαλειώδης υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στην Βραζιλία επισκιάστηκε από τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε σε περιοχή που πρόκειται να επισκεφτεί αύριο Τετάρτη ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης κοντά στο ιερό της Παναγίας, στην πόλη Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο και εξουδετερώθηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

«Ενας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από τις στρατιωτικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της 2ης ταξιαρχίας πεζικού. Ο μηχανισμός είχε κατασκευαστεί από πλαστικό σωλήνα ο οποίος ήταν τυλιγμένος με μονωτική ταινία.
Ο Πάπας συναντήθηκε και συνομίλησε και με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, κατά την πρώτη μέρα του ταξιδιού του στη Βραζιλία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο έκανε το βράδυ της Δευτέρας χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, στο περιθώριο της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με την πρόεδρο της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη από την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Βραζιλίας και δεν σχετίζονται με την άφιξη του Ποντίφικα στη χώρα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook