Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ειδικά μετά την επίσκεψη στην χώρα μας του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο Τύπος των ΗΠΑ αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον σχόλιο έρχεται από τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και δεν αφορά τον κ. Λιου.

Με άρθρο του στους New York Times, ο Κρούγκμαν αναφέρεται στην εσφαλμένη προσέγγιση της «χρεοκοπίας» στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, καθώς πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν ξανά για μια κρίση ανάλογη της ελληνικής, που προήλθε από τη δημοσιονομική ανευθυνότητα και τους «άπληστους» δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Κρούγκμαν επανέρχεται στην κριτική του έναντι του χειρισμού της ελληνικής κρίσης, όπου επικράτησε η δημοσιονομική ορθότητα έναντι των θέσεων εργασίας, όπως υποστηρίζει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι για ένα μεγάλο διάστημα, οι πολιτικοί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο είχαν «ελληνοποιήσει» την οικονομική κρίση, μεταφέροντας την εσφαλμένη προσέγγιση της Ελλάδας παντού, με αποτέλεσμα να πληγεί η όποια προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook