Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ κατά την οποία σκοτώθηκε ο συνεργός του Μαριάν Κόλα.

Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Παπαγιαννόπουλο, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων τον 26χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Δένδιας επανέλαβε πως «η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις αιχμές που άφησε για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε. Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε».

Επανέλαβε, επίσης, πως ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου «γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 4 μήνες, θα συνεχιστεί.

Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιλίρ Κούπα κρύβεται σε χαράδρα και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω του. Φαίνεται να μην μπορεί να βγει από εκεί για να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο χώρο ή σε πλησιέστερο χωριό, ώστε να προμηθευτεί τρόφιμα.

Παράλληλα έχουν στηθεί μπλόκα σε τουλάχιστον δύο δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Όπως διαπιστώθηκε φρόντιζε να βγάζει την μπαταρία και την κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook