Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ και ένας αφγανός διερμηνέας σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας βομβιστής-καμικάζι που ήταν πάνω σε γαϊδούρι ανατινάχθηκε κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην επαρχία Ουαρντάκ του ανατολικού Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.

«Ένας καμικάζι που είχε ανεβεί σε γαϊδούρι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής αφγανικών και ξένων δυνάμεων. Τρεις ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τέσσερις αφγανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένας αφγανός διερμηνέας σκοτώθηκε», στην επαρχία Ουαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιάνι, ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση τον θάνατο τριών στρατιωτών της, χωρίς να ανακοινώσει την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους.

Οι περισσότεροι ξένοι στρατιώτες που σταθμεύουν στο ανατολικό Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι ωστόσο η μέθοδος που προτιμούν οι αντάρτες για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.

Η επαρχία Ουαρντάκ είναι προπύργιο των ταλιμπάν, οι οποίοι πολεμούν μετά την πτώση του καθεστώτος τους το 2001 την αφγανική κυβέρνηση και τον διεθνή συνασπισμό δύναμης 100.000 ανδρών, η πλειοψηφία των οποίων είναι Αμερικανοί.

Τουλάχιστον 100 ξένοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο icasualties.org, που καταγράφει τις απώλειες στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook