Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη με νεφώσεις με ασθενείς βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Στην Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο περιμένουμε και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 8 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook