Περισσότερα από εκατό άτομα, τα οποία επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοικτά της νήσου Ιάβας στην Ινδονησία, διασώθηκαν, ανέφερε ο υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις διάσωσης της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι νεκρό είναι ένα παιδί.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι ακριβώς επέβαιναν στο σκάφος, θα επικεντρωθούμε στην αναζήτηση των ναυαγών» είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν 170 άτομα και το σκάφος που βυθίστηκε κατευθυνόταν προς την Αυστραλία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης δεκάδες νεκρούς ή αγνοούμενους. Οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη, αλλά συντονίζεται από τις ινδονησιακές αρχές.

«Ακούσαμε για το ναυάγιο. Οι ινδονησιακές αρχές ασχολούνται με αυτό. Η Αυστραλία δεν εμπλέκεται», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αυστραλιανών αρχών. Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας μετέδωσαν ότι το σκάφος μετέφερε μετανάστες, κυρίως από τη Σρι Λάνκα και το Ιράν και βυθίστηκε πιθανώς μετά από μηχανική βλάβη.

(φωτογραφία αρχείου)

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook