Για εκατοντάδες χρόνια, οι απανταχού χριστιανοί γιορτάζουν την Μεγάλη Πέμπτη ως την ημέρα που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τότε που σύμφωνα με τη θρησκεία ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού και τον οδήγησε στη σταύρωσή του την επομένη. Σήμερα, μαζί με την έναρξη της Μεγάλης εβδομάδας, μια νέα έρευνα ήρθε στο φως, σύμφωνα με την οποία ο Μυστικός Δείπνος έγινε 24 ώρες νωρίτερα!

Ο καθηγητής Colin Humphreys από το πανεπιστήμιο του Cambridge, μόλις πρόσφατα κατέληξε στην διαπίστωση ότι το τελευταίο δείπνου του Ιησού έγινε την Μεγάλη Τετάρτη και όχι την Μεγάλη Πέμπτη, δηλαδή δυο ημέρες πριν τη σταύρωση! Όπως ισχυρίζεται, τα ευρήματά του, που αναμένεται να προκαλέσουν τις αντιδράσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, ίσως βοηθήσουν στο να οριστεί μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα.

Στο βιβλίο του με τίτλο «The Mystery Of The Last Supper» ο καθηγητής βασίζεται σε έναν συνδυασμό Βιβλικών, ιστορικών και αστρονομικών αναλύσεων για να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, του Μυστικού Δείπνου. Το εν λόγω θέμα βασανίζει για χρόνια του ερευνητές, καθώς σύμφωνα με τον Ματθαίο, τον Μάρκο και τον Λουκά το δείπνο έγινε με την έναρξη της Εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον Ιωάννη πριν.

Τα συμπεράσματα του Humphreys συμπίπτουν με εκείνα του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, καθώς όπως υποστηρίζει, ο Ιωάννης χρησιμοποιούσε διαφορετικό ημερολόγιο από τους υπολοίπους. «Αν χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη σε συνδυασμό με τα Ευαγγέλια, θα διαπιστώσουμε πως δεν υπάρχει καμία συνάφεια» λέει ο καθηγητής. Σύμφωνα με τον Humphreys, ο Ιησούς χρησιμοποιούσε το παλιό ιουδαϊκό ημερολόγιο, σε αντίθεση με το σεληνιακό που χρησιμοποιούσαν από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα.

Τέλος, ο Humphreys καταλήγει στην ακριβή ημέρα που έγιναν τα γεγονότα. Όπως εξηγεί, σύμφωνα με την έρευνα, η σταύρωση έγινε στις 3 Απριλίου, άρα το Άγιο Πάσχα θα έπρεπε γιορτάζεται στις 5 Απριλίου κάθε χρόνο. Αν οι ισχυρισμοί του καθηγητή ισχύουν έστω και μια στο εκατομμύριο, τότε έχουμε αργήσει κατά 14 ολόκληρες ημέρες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook