Αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να παραδεχτεί ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε συνομιλίες του με γυναίκες στο Διαδίκτυο, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν θα αποσυρθεί από τη μάχη για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης: Ο Άντονι Βάινερ, πολιτευτής με τους Δημοκρατικούς, εμφανίστηκε μαζί με τη γυναίκα του σε μία γνώριμα άβολη κατάσταση, και παραδέχτηκε το «δις (ή πολλάκις) εξαμαρτείν».

Ο Άντονι Βάινερ είχε μπει πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν βουλευτής των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη, στο στόχαστρο των αμερικανικών ΜΜΕ επειδή αναγκάστηκε να παραδεχτεί, παρά τις επίμονες μέχρι τότε διαψεύσεις, πως όντως έστελνε γυμνές φωτογραφίες του σε συνομιλίες του με γυναίκες στο Διαδίκτυο.

Tελικά είχε οδηγηθεί σε παραίτηση. Επέστρεψε τον τελευταίο καιρό, λέγοντας πως έχει «ανανήψει» και διεκδικεί τώρα το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη.

Προ ημερών όμως, σκανδαλοθηρικό blog έβγαλε στη δημοσιότητα «μαρτυρία» νεαρής κοπέλας που υποστήριξε ότι είχε συνομιλίες πικάντικου περιεχομένου με τον Βάινερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να της στείλει και φωτογραφίες του. Στο τέλος, της είχε ζητήσει επίσης να διαγράψει το ιστορικό της.

Την υπόθεση Έτσι, ο Βάινερ αναγκάστηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου και αναγκάστηκε ξανά να επιβεβαιώσει την ουσία των δημοσιευμάτων. «Κάποια από αυτά είναι αλήθεια και κάποια ψέματα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος» είπε, έχοντας τη σύζυγό του στο πλάι του (όχι όπως δύο χρόνια πριν, οπότε και εκείνη δεν έβγαινε στις κάμερες).

«Κάποια από αυτά έγιναν πριν την παραίτησή μου [το 2011], κάποια αργότερα» είπε. Η γυναίκα του είπε το ίδιο, λέγοντας πως τον έχει συγχωρήσει μετά από πολλή προσπάθεια.

Η υπόθεση έπεσε σαν βόμβα στο επιτελείο του Βάινερ. Τρεις από τους αντιπάλους του στις προκριματικές κάλπες για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης -οι Δημοκρατικοί Μπιλ ντε Μπάσιο και Σαλ Αλμπανέζε και ο Ρεπουμπλικανός Τζον Κασιματίδης- τον κάλεσαν ανοικτά να αποσυρθεί.

in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook