Σοβαρά εγκαύματα υπέστη ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στο Λίβερπουλ της Βρετανίας, όταν δύο κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στο κατάστημά του. Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε πάνω στο εύφλεκτο υγρό που είχαν ρίξει κι έπεσε με το κεφάλι την ώρα που εκείνοι έβαζαν φωτιά.

Οι στιγμές αγωνίας που πέρασε καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Ο 48χρονος Jude Jeevan, από τη Σρι Λάνκα, έμεινε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και μετά το εξιτήριο μίλησε στη Daily Mail για την περιπέτειά του.

\"\"

Δείτε το βίντεο

Οι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο μίνι μάρκετ στις 8 Ιουνίου και άρχισαν να τον βρίζουν με ρατσιστικές εκφράσεις ρίχνοντας παράλληλα κάποιο καύσιμο στο πάτωμα και ανάβοντας φωτιά με ένα τσιγάρο.

«Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός», λέει ο 48χρονος. «Ήμουν πίσω από το ταμείο όταν μπήκαν, δεν μου πέρασε από το μυαλό πως έριχναν κάτι εύφλεκτο, νόμιζα πως μου έκαναν πλάκα. Όταν πέταξαν το τσιγάρο πανικοβλήθηκα. Το χέρι μου είχε πάρει φωτιά, νόμιζα πως θα πεθάνω. Θα ήθελα μόνο να μάθω γιατί μου το έκαναν αυτό; Το 99,9% των πελατών μου και οι γείτονες είναι πολύ καλοί μαζί μου. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αυτό είναι το ερώτημά μου».

\"\"

Το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, όπως και ένα διαμέρισμα ακριβώς από πάνω του.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας με την ελπίδα να συλλέξει πληροφορίες για τους δράστες.

\"\"

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως ρατσιστική επίθεση αλλά αφήνουν ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook