Η πόλη των Χανίων προστίθεται στο δίκτυο αιθουσών προβολής του βραβευμένου προγράμματος \”The Met Live in HD\”

Στο δημοτικό κινηματοθέατρο \”Κήπος\” θα μεταδοθεί στις 31 Ιουλίου, το εκπληκτικό έργο του Μπιζέ, \”Κάρμεν.

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα η δεύτερη σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD».

Η αποδοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει πλέον γίνει θεσμός στη χώρα μας.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Metropolitan Opera μέσω του προγράμματος «HD MET ENCORES», μας δίνει την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα με το έργο του Georges Bizet «Carmen». Πρόκειται για μια παραγωγή της σεζόν 2009-10 η οποία κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων του προγράμματος “Live In HD” στην ιστορία της Metropolitan Opera. Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elīna Garanča στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ. «Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό –και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet.

Διευθυντής Ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin
Σκηνοθεσία: Richard Eyre
Πρωταγωνιστούν: Barbara Frittoli, Elīna Garanča, Roberto Alagna, Teddy Tahu Rhodes

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook