Η Honda ανακοίνωσε ότι ξεκινά δοκιμές για το «Micro Commuter Prototype», το μικρό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο όχημά της, σε συνεργασία με την πόλη Saitama της Ιαπωνίας.

Το Honda Micro Commuter Prototype είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μικρού μεγέθους, κατάλληλο για αστικές μετακινήσεις.

Χάρη στην Πλατφόρμα Μεταβλητής Σχεδίασης στην οποία βασίζεται, εξαρτήματα όπως η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου, τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα και στο πίσω τμήμα, έτσι ώστε να είναι συγκεντρωμένα σε μικρό χώρο.

Όπως όλα δείχνουν οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2013 στην πόλη της Saitama, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση της χρήσης μικρού μεγέθους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της χώρας.

Σκοπός είναι να εξεταστούν τρόποι για τη χρήση μεταφορικών μέσων μικρού μεγέθους, στα πλαίσια ενός κοινωνικού προγράμματος το οποίο έχει σαν στόχο την επίλυση διαφόρων θεμάτων που προκύπτουν στον τομέα των μετακινήσεων σε αστικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών θα μελετηθεί η χρήση του μικρού ηλεκτρικού οχήματος τόσο για τις μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις ηλικιωμένων ανθρώπων, καθώς επίσης η ανταλλαγή αυτοκινήτου (car-sharing) για τη μετακίνηση στην πόλη, αλλά και για εμπορικούς σκοπούς.

Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η χρήση των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για οικογένειες με μικρά παιδιά. Επιπλέον, θα αξιολογηθεί η αξία της χρήσης των μπαταριών ενός μικρού ηλεκτροκίνητου οχήματος για οικιακή χρήση.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook