Βήμα – βήμα ξεκολλάει -όπως όλα δείχνουν- η επί ένα και πλέον μήνα «μετέωρη» μεταβίβαση της ΔΕΣΦΑ στην Socar, καθώς το βράδυ της Τρίτης το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την επίσημη βελτιωμένη προσφορά των Αζέρων, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, εκκρεμεί, πάντως, η αποστολή της εγγυητικής επιστολής, που πρέπει να συνοδεύει την επίσημη βελτιωμένη προσφορά, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Έτσι, το θέμα της ΔΕΣΦΑ, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και συμφωνήθηκε μόλις οι Αζέροι αποστείλουν την εγγυητική επιστολή, να συγκληθεί νέο, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου και να κλείσει οριστικά η μεταβίβαση.

Η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι η εγγυητική θα καταβληθεί εντός των ημερών.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι χρειάσθηκε ένας και πλέον μήνας, από τις 11 Ιουνίου, οπότε και ανοίχθηκε η οικονομική προσφορά της Socar και εν συνεχεία ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ για να βελτιωθεί το τίμημα από τα 305 εκατ. στα 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποστείλουν οι Αζέροι την επίσημη βελτιωμένη προσφορά τους, μαρτυρά αν μη τι άλλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook