Για 24 ώρες παρέμεινε δεμένος χειροπόδαρα με σχοινί, 72χρονος άνδρας στη Μάζα Σελίνου, από δύο άγνωστους διαρρήκτες το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, οι οποίοι αφού τον απείλησαν του απέσπασαν δια της βίας 450 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα απο τις αστυνομικές αρχές των Χανίων οι οποίες συνέλαβαν ένας 35χρονο Χανιώτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγγενική σχέση με τον ηλικιωμένο και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του.

Όπως ανέφεραν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αστ/κος Δ/ντής Χανίων κ.Π.Μουρτζανός και ο Δ/ντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας κ. Αρτ.Κουτσαφτάκης , το πρωί της Δευτέρας (18/4) καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Καντάνου απο 72χρονο κάτοικο του οικισμού Μερτές, ότι στις 4μμ της Κυριακής (17/4) τρείς άγνωστοι άντρες, έχοντας καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι του και με την απειλή πιστολιού του απαίτησαν να τους δώσει ότι χρήματα είχε.

Όμως η ηλικιωμένος είχε το σθένος να αρνηθεί και τότε αυτοί τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στην συνέχεια του έδεσαν τα χέρια με το καλώδιο του τηλεφώνου και τους έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Αμέσως μετά οι κακοποιοί έκαναν \”φύλλο και φτερό\” το σπίτι του άτυχου 72χρονου αλλά τα μόνα που βρήκαν ήταν 450 ευρώ που τα πήραν και έφυγαν.

Ο 72χρονος κατάφερε υγραίνοντας την μονωτική ταινία με το σάλιο του, να την βγάλει απο το στόμα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στις 8πμ της Δευτέρας (18/4) άκουσε τις φωνές ένας γείτοντας που μπήκε στο σπίτι και τον απελευθέρωσε μετά απο 16 ολόκληρες ώρες που είχε μείνει δεμένος.

Απο την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε πως ένας εκ των δραστών ήταν και ο 35χρονος που συνελήφθη ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται.

Η προανάκριση συνεχίζεται απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook