Την πόρτα της εξόδου θα δουν όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσλήφθηκαν παράνομα, διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι «ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες».

«Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (…) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα».

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι στους δήμους υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε.

Ο υπουργός στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι \”λεφτά υπάρχουν\”, όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook