«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Με τη γνωστή αυτή φράση του Ηλία Ηλιού, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις ρατσιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Καμίνης σχολίασε την απαγόρευση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, «γιατί ήθελε να προχωρήσει με τσαμπουκά».

«Η δημοκρατική νομιμότητα λέει στο συγκεκριμένο θέμα ότι εάν θέλεις να κάνεις μία εκδήλωση, όπως αυτή που θα ήθελε να κάνει η Χρυσή Αυγή σε μια πλατεία, πας στο δήμαρχο και ζητάς την άδεια. Δεν έγινε τότε στο Σύνταγμα, δεν έγινε στην πλατεία Αττικής. Η Δημοκρατία λοιπόν αντιδρά και αντιδρά με βάση τη νομιμότητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «το φίδι έχει βγει από το αυγό και πρέπει να πολεμήσουμε με τα πολιτικά όπλα που έχουμε».

«Αυτό κάνουμε από κοινού με τον Ν.Δένδια», συνέχισε ο κ. Καμίνης, ενώ απέδωσε και τα εύσημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τα αντανακλαστικά του κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook