Τη Μ.Τρίτη αναμένονται στην Αθήνα στελέχη του Paris Mutuel Urbain (PMU), εκ των μεγαλύτερων οργανισμών διεξαγωγής ιπποδρομιών στον κόσμο, προκειμένου να διαπραγματευθούν με τη κυβέρνηση την εξαγορά του  Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη  φορά μέσα σε διάστημα 8 μηνών που στελέχη της PMU επισκέπτονται στην Αθήνα για το θέμα του ΟΔΙΕ, ενώ πρέπει να τονισθεί πως η Paris Mutuel Urbain συνεργάζεται ήδη με τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος για τα στοιχήματα των γαλλικών ιπποδρομιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του ΟΔΙΕ θα εξετασθεί σε διευρυμένη μεσημεριανή σύσκεψη παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη. Στην συνάντηση με τα στελέχη της PMU θα μετέχουν ο Ειδικός Γραμματέας  Αναδιαρθρώσεων-Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης και ο Ειδικός Γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακός.

Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση τοποθετεί την πώληση του ΟΔΙΕ το 2012, αφού προηγηθεί αναδιοργάνωσή του. Πάντως, η γαλλική πλευρά έχει ήδη διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο εξαγοράς του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος.

Ειδικό ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Γάλλοι για την ακίνητη περιουσία του ΟΔΙΕ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο που θεωρούνται από τις πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη. Η εν λόγω έκταση 2.100 στρεμμάτων βρίσκεται πλησίον της Αττικής Οδού και έχει αποτιμηθεί προ διετίας στα 235 εκατ. ευρώ. Η προσοχή των Γάλλων στρέφεται και στην ευρύτερη βαλκανική αγορά και στο πλαίσιο αυτό η Paris Mutuel Urbain αναμένεται να προτείνει στην κυβέρνηση την κατασκευή δεύτερου ιππόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε αποτίμηση της αξίας της άδειας λειτουργίας, του δικτύου και του brand του ΟΔΙΕ, ο οποίος αναμένεται να προικοδοτηθεί επιπλέον με άδειες λειτουργίας παιγνιομηχανημάτων (VLTs).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μονοπωλιακού χαρακτήρα ΔΕΚΟ καταγράφει σήμερα σε μηνιαία βάση ζημία 1 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται σε 12 εκατ. ευρώ σε. μηνιαία βάση. Η PMU έχει ετήσιο τζίρο 9,3 δισ. ευρώ και κέρδη 731 εκατ.ευρώ, ενώ διαθέτει δίκτυο 10.400 σημείων πώλησης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook