Μια καλοστημένη επιχείρηση απάτης είχαν σκαρφιστεί δύο Αφρικανοί που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην Τρίπολη.

Ο 37χρονος από τη Ρουάντα και ο 28χρονος από το Καμερούν υπόσχονταν στα υποψήφια θύματά τους ότι είχαν αναπτύξει μέθοδο για να μετατρέπουν πακέτα λευκών χαρτιών σε χαρτονομίσματα.

Όπως υποστήριζαν τα λευκά χαρτιά ήταν γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των Άρχων.

Για να πείσουν, μάλιστα, τους πιο δύσπιστους προχωρούσαν και σε επίδειξη της μεθόδου τους. Τοποθετούσαν σε υγρό τα λευκά χαρτιά, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλαζαν τεχνηέντως με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια τα επιδείκνυαν στα θύματα τους, ως προϊόντα τις υποτιθέμενης μετατροπής.

Οι αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης που ερευνούσαν την υπόθεση κατάφεραν να κλείσουν ένα ραντεβού με τους δύο Αφρικανούς για να τους παραδώσουν το ποσό των 80.000 ευρώ και να «εισπράξουν» χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 250.000 ευρώ.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη, όπου οι αλλοδαποί αφού παρέλαβαν το συμφωνημένο ποσό, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς-πελάτες.

Στην κατοχή των δύο Αφρικάνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.200 παραχαραγμένα 50ευρα και 60 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία είχαν σκοπό να διαθέσουν σε κυκλοφορία στην αγορά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook