Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο κήπο του Λαβύρινθου στο Χουδέτσι θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία με τους Erkan Oğur, Derya Türkan, Murat Aydemir και Zohar Fresco.

Ο Erkan Oğur ειναι ένας άπω τους σημαντικότερους μουσικούς της Τουρκίας σήμερα. Η ισορροπία που πετυχαίνει ανάμεσα σε αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία και τα πιο σύγχρονα ακούσματα θεωρείται μοναδική.

Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τις πιο υψηλές καλλιτέχνες και αισθητικές αξίες με μια σχεδόν καθολική αποδοχή από το σύνολο της κοινωνίας της χώρας του.

Βαθειά επηρεασμένος από τις λαϊκές παραδόσεις της Ανατόλιας απ\’ όπου προέρχεται και τις πνευματικές αξίες των Αλεβί, έχει καταφέρει. Να φτιάξει ένα εντελώς καινούριο άκουσμα που ωστόσο έχει πολύ βαθιές ρίζες και στέρεες βάσεις.

Ο Derya Türkan (λύρα Πολίτικη) και ο Murat Aydemir (tanbur) είναι δυο από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς της Τουρκικής μουσικής.

Και οι δυο έχουν συνεργαστεί για χρόνια με τα σημαντικότερα ονόματα της Τουρκίας και συμμετέχουν στο πολύ γνωστό σχήμα İnce Saz που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη νεολαία της χώρας.

Μαζί παίζουν πολλά χρόνια και έχουν εκδώσει δυο δισκογραφικές δουλειές με την επωνυμία Ahenk (συνήχηση). Θα παίξουν και ως ντουέτο και μαζί με τον Erkan Oğur με τον οποίο συνεργάζονται ήδη εδώ και χρόνια.

Για όσους ασχολούνται με τα κρουστά όργανα, ο Zohar Fresco αποτελεί ένα σχεδόν μυθικό πρόσωπο. Η δεξιοτεχνία του και η ρυθμική του αντίληψη στα κρουστά όργανα που παίζει είναι κάτι το μοναδικό.

Τα κρουστά και ο ρυθμός για τον Zohar Fresco είναι ένα ολόκληρο σύμπαν στον οποίο ο ίδιος είναι αφιερωμένος ολόκληρος αφού όλη του η ύπαρξη καθορίζεται από ένα τρόπο ζωής που υποδεικνύεται από τους άπειρους χρονικούς συνδυασμούς από τους οποίους αναδύεται ο ρυθμός.

Θα παίξει ένα σόλο πρόγραμμα με συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς του ίδιου, καθώς και κάποια κομμάτια μαζί με τον Ross Daly, Κελυ Θωμά, Σοφία Ευκλείδου και Ταξιαρχη Γεωργούλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook