Υλικά

• 3 ασπράδια αβγού
• 180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 200 γρ. καπνιστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας σπόρους γλυκάνισο
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

• 1 κ. σούπας ξύδι
• 5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
• 5 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας κουκουνάρι
• 1 κ. γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τους σπόρους γλυκάνισουκαι το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε κουταλιές απο το μίγμα.

Βγάζουμε τις κροκέτες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Παράλληλα πολτοποιούμε όλα τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα στο μπλέντερ και σερβίρουμε αμέσως.