Λογοκρισία στο Ρέμο έκανε η Bild. Συνέντευξη στο Γερμανό ανταποκριτή της Bild στην Αθήνα έδωσε ο Αντώνης Ρέμος προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το σχόλιο που έκανε για τον Σόιμπλε, στο πάρτι της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το zougla.gr, που έφερε το ζήτημα στην δημοσιότητα, ο Αντώνης Ρέμος δέχθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα του Paul Ronzheimer (τα οποία του τα έστειλε μέσω e-mail).

Μόνο που η συνέντευξη ποτέ δεν τυπώθηκε στην εφημερίδα ή αναρτήθηκε στο σάιτ της.

Oι ερωτήσεις που απέστειλε ο Γερμανός δημοσιογράφος:

Το zougla.gr κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να είχε κάνει η ίδια η εφημερίδα αν ήθελε να σέβεται τον εαυτό της και δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αντώνη Ρέμου.

1. Γιατί προσβάλατε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Κατ’ αρχάς θέλω να διευκρινίσω ότι εγώ θεωρώ σημαντικό τον διαχωρισμό του ανθρώπου από τον πολιτικό και υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τον Τύπο, οι λέξεις μπορεί να διαστρεβλωθούν και συχνά να μεταφερθούν παραπέρα κατά τρόπο που δημιουργεί παρεξηγήσεις.

Αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση. Η λεκτική μου επιλογή είχε την πρόθεση να εκφράσει τη δυσφορία μου απέναντι στην υπερβολική συμπεριφορά των θαμώνων αυτής της βραδιάς. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μου να προσβάλω ή να καταφερθώ αρνητικά για έναν άνθρωπο εξαιτίας της σωματικής του ιδιαιτερότητας. Ωστόσο, ο κύριος Σόιμπλε, λόγω της θέσης του ως υπουργός Οικονομικών, φέρει μαζί και με άλλους, λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα να μας «πουλήσουν ακριβό χρήμα», ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας μου.

Εγώ ως Έλληνας θεωρώ όλα αυτά που έλαβε η Ελλάδα ως κάποιου τύπου εκμετάλλευση παρά ως σωστή βοήθεια και εξαιτίας αυτού του λόγου έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την προσωπική μου άποψη για τον κύριο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Από την άλλη μεριά, η ελληνική κυβέρνηση πολύ σωστά προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της και εκμεταλλευόμενη όλες τις δυνατότητες που έχει να εξοικονομήσει χρήματα για τη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί αυτή στα πόδια της. Εγώ, όμως, ως πρόσωπο και ως πολίτης αυτής της χώρας, δεν μπορώ να συμφωνήσω σε μια τέτοια εκμετάλλευση από τους «φίλους μας» και σε αυτόν τον τρόπο πολιτικής σκέψης. «Ναι, κύριε Σόιμπλε, θέλουμε να πληρώσουμε, αλλά όχι τα χρέη των τελευταίων δεκαετιών μέσα σε δύο χρόνια».

2. Τι εννοούσατε με τη φράση σας «ότι θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει, αν έβλεπε τη σαμπάνια»;

Θεωρώ ότι σας έχω ήδη απαντήσει.

3. Μεγαλώσατε στη Γερμανία, τι πιστεύετε για τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη;

Εγώ μεγάλωσα στη Γερμανία και ξέρω πολύ καλά ότι οι Γερμανοί είναι ένας περήφανος και δίκαιος λαός. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους λαούς και στους πολιτικούς. Κατά τη γνώμη μου η βοήθεια την οποία παρέχουν οι Γερμανοί πολιτικοί στις χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη συνιστά στην πραγματικότητα εκμετάλλευση. Περαιτέρω πιστεύω ότι η υπεροπτική συμπεριφορά του γερμανικού κράτους απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα γυρίσει εναντίον της αργά ή γρήγορα σαν μπούμερανγκ.

4. Πώς είναι η κατάσταση των πλούσιων Ελλήνων;

Αν αναφέρεστε σε ελάχιστους εναπομείναντες οικονομικά προνομιούχους Έλληνες, ψάξτε τους, βρείτε τους και ρωτήστε τους. Η Μύκονος είναι ένας παγκόσμια γνωστός τουριστικός προορισμός, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο και πολλοί εκπρόσωποι του διεθνούς Jet-Set αρέσκονται να ξοδεύουν τα χρήματά τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά κοσμικά θέρετρα ανά τον κόσμο. Η Μύκονος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα αντιπροσωπευτικό της δύσκολης καθημερινότητας των Ελλήνων.

Η επίθεση της «Bild»

H γερμανική εφημερίδα «Bild» εξαπέλυσε μία άνευ ελέους επίθεση άκρατου λαϊκισμού χαρακτηρίζοντας «άρρωστο εκτροχιασμό» το πάρτι που έγινε στη Μύκονο, με τον Αντώνη Ρέμο να διασκεδάζει τους παρευρισκομένους με τις επιτυχίες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος του ρεπορτάζ της ψηφιακής έκδοσης της «Bild» ήταν «Έλληνας τραγουδιστής χλευάζει τον Σόιμπλε» και σ' αυτό η εκδήλωση περιγραφόταν ως «ένα πάρτι για ωραίους και πλούσιους στη Μύκονο, το νησί του Jet-Set». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι όποιος κάνει διακοπές εκεί έχει πολλά χρήματα και δεν τον αγγίζει η οικονομική κρίση.

«Αυτό ισχύει και για τους 1.500 καλεσμένους την Κυριακή το βράδυ σε μία πριβέ εκδήλωση, όπου πουλήθηκαν περισσότερες από 300 σαμπάνιες, με την ακριβότερη να κοστίζει 25.000 ευρώ το μπουκάλι» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει περιγράφοντας τη θερμή υποδοχή του Αντώνη Ρέμου από το πλήθος, μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Σύμφωνα με την «Bild», ο τραγουδιστής «χλεύασε» πάνω στη σκηνή τον Γερμανό υπουργό λέγοντας ότι «αν δει όλα αυτά εδώ ο Σόιμπλε, τα πολλά μπουκάλια σαμπάνιας, τότε θα μπορέσει να περπατήσει πάλι».

Η γερμανική εφημερίδα έγραψε ότι ο Ρέμος συνέχισε εξυβρίζοντας και την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ ερμηνεύει το μίσος κατά του Σόιμπλε -ακόμη και μεταξύ των πλούσιων Ελλήνων- επειδή ο Γερμανός υπουργός έχει ζητήσει επανειλημμένα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, άρα οι έχοντες και κατέχοντες φοβούνται για τις περιουσίες τους.

Ο καλλιτέχνης, έπειτα από αυτήν την επίθεση, επανέλαβε τη θέση του: «Αυτό το κάνουν άλλοι, εγώ το μόνο που κάνω είναι να τραγουδώ και να προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο, και προσπαθώ να το κάνω καλά. Γι' αυτό και μόνο μπορώ να απολογηθώ, για όλα τα άλλα, το κάνουν όλοι οι άλλοι, ούτε θέλω, ούτε πρέπει, ούτε είναι δουλειά μου να απολογηθώ».

Παράλληλα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter απάντησε στα όσα καυστικά σχόλια δέχθηκε: «Χαίρε μεγάλε Αρτέμη Μάτσα “οι Γερρρρμανοί είναι φίλοι μας “…ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!!».