Την 1η θέση στην κατηγορία του πέτυχε το σκάφος \”Κορμοράνος\” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στην 3η ιστιοδρομία Πάτμος-Κουφονήσια του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ.

Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ:

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ συνεχίστηκε με την 3η ιστιοδρομία Πάτμος-Κουφονήσια αποστάσεως 56 νμ.

Η κούρσα γρήγορη με άνεμο Β-ΒΔ εντάσεως 5-7 μποφόρ με πλεύση δευτερόπριμα μέχρι το νότιο κάβο της Πάτμου και στη συνέχεια όρτσα με πλαγιοδρομίες.
Το σκάφος \”Κορμοράνος\” του Ν.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον κ. Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αρ. Κοτόπουλο, Δ. Γαγάρα, Ε. Αμοιραλή, Ε. Βαρδινογιάννη και Ε. Χουρδάκη πέτυχε την 1η θέση στην κατηγορία του κατακτώντας το δεύτερό του κύπελλο. Αξιοσημείωτο είναι και η 3η θέση που πέτυχε στη γενική κατάταξη της κλάσης ORC Club στην οποία συμμετέχουν 23 σκάφη.
Όμως, και το άλλο σκάφος του Ν.Ο.Χ., \”Αλμύρα\”, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ναναδάκη και πλήρωμα τους Γ. Αλιφιεράκη, Β. Λαμπρινό , Χ. Πατεράκη και Χ. Μπελογιάννη κατάφερε να πετύχει τη 2η θέση στην κατηγορία του.
Τις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη των τριών κατηγοριών πέτυχαν τα σκάφη:
α) ORC Club Σορόκος (Πελεκανάκης-Δεληγιάννης-Σουβαλτζής)
β) ORC International  Optimum 3 – Aspida (Λιβάς-Λάζος)
γ) IRC Dragon (Εθνοπούλου)
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα διεξαχθεί η τέταρτη ιστιοδρομία η οποία είναι παράκτιος στην περιοχή Κουφονησίου. Τα σκάφη θα αποπλεύσουν το Σάββατο (27/7) από Κουφονήσι για την 5η και τελευταία ιστιοδρομία που είναι Κουφονήσι-Σούνιο αποστάσεως 94 ν.μ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook