Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η έμπνευση του βρετανικού περιοδικού OK! να δημοσιεύσει σε ειδική έκδοση το «αποκλειστικό διαιτητικό πρόγραμμα της δούκισσας», μια μόλις ημέρα μετά τη γέννηση του βασιλικού διαδόχου.

Το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο που έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 30 Ιουλίου κάνει λόγο για «αποκλειστική» συνέντευξη με τον προσωπικό γυμναστή της δούκισσας του Κέμπριτζ, με τη φράση «Είναι εξαιρετικά κομψή – η κοιλιά της θα \’πέσει\’ αμέσως», λίγες ώρες μετά την εμφάνιση της Κέιτ και του Γουίλιαμ έξω από το μαιευτήριο.

Τόσο η παραπάνω δήλωση καθώς και το διαφημιζόμενο πρόγραμμα διαίτης της δούκισσας προκάλεσε ευρύτατες αντιδράσεις από οργανώσεις γονέων αλλά και απλούς αναγνώστες.

Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν ως «άκομψη», «ντροπιαστική» και «χυδαία» την επιλογή του περιοδικού να αναφερθεί στο βάρος της Κέιτ Μίντλετον, μόλις μία μέρα μετά τη γέννηση του γιου της.

Μια από τις πιο έντονες αντιδράσεις ήταν εκείνη της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσιάστριας Κάτι Χιλ, η οποία κάλεσε μέσω Twitter τις Βρετανίδες εγκυμονούσες και όχι μόνο να μποϊκοτάρουν τη συγκεκριμένη έκδοση ενώ «ανέβασε» φωτογραφία της, δύο μήνες μετά τον τοκετό της, με εμφανή ακόμη τα παραπανίσια κιλά της.

Μετά το σάλο, η εταιρεία Northern & Shell που εκδίδει το βρετανικό OK! έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία έλεγε τα εξής: «Η Κέιτ είναι μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της εποχής μας και οι αναγνώστες του OK! τη λατρεύουν. Ποτέ δεν θα σκεφτόμασταν να κριτικάρουμε την εμφάνισή της. Αν το εξώφυλλό μας έδωσε αυτήν την εντύπωση, δεν έγινε από πρόθεση».

\"\"

Εθνος/iefimerida

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook