Ενας άνδρας ο οποίος κατηγούνταν ως ο πιο χειρότερος βιαστής της Νοτίου Αφρικής βρέθηκε ανήμερα της δίκης του κρεμασμένος στο κελί του. Ο 42χρονος Sifiso Makhubo αντιμετώπιζε 122 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου και του φόνου.

Επίσης κατηγορούνταν για εκατοντάδες απόπειρες βιασμών αλλά και για σεξουαλικές επιθέσεις σε δεκάδες παιδιά. Ο Makhubo που γνώριζε ότι ήταν φορέας του AIDS κάθε φορά που βίαζε επιχειρούσε να μεταδώσει τον ιό στα θύματά του.
Ο Makhubo κατηγορούνταν ότι από τον Ιανουάριο του 2006 ως και τον Φεβρουάριο του 2011 είχε βιάσει 35 παιδιά και δύο γυναίκες, ενό το νεαρότερο θύμα του ήταν μόλις ετών.

Μέχρι στιγμές 33 δείγματα DNA έχουν ταυτοποιηθεί ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι τα θύματα του Makhubo ξπερνούν τα 100. Η υπόθεση πήρε τεράστια δημοσιότητα στη Νότια Αφρική ενώ πολλά μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο κάλυψαν την υπόθεση.

Μόνο πέρσι η αστυνομία ερεύνησε περισσότερες από 64.000 υποθέσεις βιασμών. Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τις περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις στον πλανήτη αλλά και τους περισσότερους φορείς με τον ιό του HIV.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook