Μπορεί ο πρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ Σπύρος Καλογιάννης να δήλωνε ότι όλα δείχνουν ότι στη Football League θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, αλλά πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να γίνει σε έναν.
Την Παρασκευή (26/07) στο Δ.Σ. στα γραφεία της Ένωσης δεν βγήκε ουσιαστικό αποτέλεσμα με βάση την ενημέρωση που έχουμε, αλλά διευκρινίστηκε πως αν είναι κάτω από 22 οι ομάδες τότε θα γίνει αυτό σε έναν όμιλο.
Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι από 22 και πάνω τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους, αλλά αυτό το σενάριο πλέον φαντάζει δύσκολο, μετά τις φήμες που υπάρχουν για μη συμμετοχή κι άλλων ομάδων πέραν της Λάρισας.

Ο Πανσερραϊκός δεν προσήλθε στη συνάντηση, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον της Δόξας Δράμας μετά την παραίτηση του Σάμιου από την προεδρία.

Παράλληλα υπάρχει η πληροφόρηση ότι δεν αλλάζει το μετοχικό κεφάλαιο κάτω από 500.000 ευρώ, οπότε κάποιες ομάδες θα έχουν πρόβλημα. 

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι δεν θα πάρουν τις θέσεις ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή άλλες από τη Football League 2.

Πάντως το \”παρών\” έδωσαν εκπρόσωποι του Πανηλειακού, της Ζακύνθου και του Βατανιακού, που αποφάσισαν να προσβάλουν την απόφαση της Football League στην ΕΠΟ, η οποία πλέον καλείται να αποφασίσει σχετικά με το ζήτημα.

Σε περίπτωση τελικά που γίνει σε δύο ομίλους το πρωτάθλημα τότε στη Super League θα ανέβουν οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο και η τρίτη ομάδα θα προκύψει από μπαράζ μεταξύ των δευτέρων.

Στην εφημερίδα \”Metrosport\” ο κ. Καλογιάννης είχε δηλώσει τα εξής:

«Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε για τη δημιουργία δύο ομίλων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου αυτή θα είναι και η εισήγηση, καθώς σε έναν όμιλο οι δυσκολίες θα είναι πολλές, εξαιτίας και των πολλών αγώνων που θα πρέπει να διεξαχθούν. Βεβαίως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και αν συμφωνούν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Δεν αποφασίζω μόνο εγώ, αλλά επαναλαμβάνω αυτή είναι η αίσθησή μου με βάση την κατάσταση».

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η Λίγκα αναφέρει ότι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούν λιγότερες από 22 ομάδες στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους με τις 25 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε περίπτωση δε που εντέλει ο αριθμός των ομάδων δεν καταστεί εφικτό να ξεπεράσει τις 22 , τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ ένα  όμιλο».

Τελευταία ενημέρωση 22.10

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook