Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης του έργου ανάπλασης των πλατειών του Δήμου Πλατανιά, ύψους 660.000 ευρώ, ο Δήμος «έβαλε μπρος» για ένα δεύτερο σημαντικό αναπτυξιακό έργο το οποίο εντάχθηκε στον ΟΣΑΠΥ (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Υπαίθρου), με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 1,850.000 ευρώ.

Πρόκειται για την ανέγερση και τον εξοπλισμό ενός διώροφου πολυχώρου - κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στην τοποθεσία «Χριστός» στις Βουκολιές, συνολικού εμβαδού 426,67 τ.μ, το οποίο θα απαρτίζεται από αίθουσες πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα φιλοξενούν ομιλίες, συνέδρια, συγκεντρώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, περιοδικές εκθέσεις, μικρές θεατρικές παραστάσεις κλπ, για τις ανάγκες του Δήμου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης, μέχρι τέλους του έτους θα πρέπει να έχει οριστεί ο ανάδοχος του έργου ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 18 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Εντάσσεται δε, σε μια συνολικότερη προσπάθεια του Δήμου να πετύχει πραγματικά ολοκληρωμένη ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς όπως σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης

«Τώρα που μιλάμε υπάρχει προκήρυξη στον «αέρα» για την ανάπλαση πλατειών του Δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 660000 ευρώ, έργο που έχει ενταχθεί στο ΟΣΑΠΥ.
Σε παρακείμενο χώρο έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία η δημιουργία ενός γηπέδου 5x5».

Με το νέο έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δημιουργείται ένας συνολικός χώρος ο οποίος θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην τοπική κοινότητα, στηρίζοντας τις πολλές δραστηριότητες τόσο του Δήμου όσο και των φορέων του, από αθλητικές δραστηριότητες , πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια αλλά και εκπαιδευτικού περιεχομένου δράσεις.


Στόχος από τη ανέγερση του πολύκεντρου, είναι επομένως να δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλά ωφέλιμος όχι μόνο για την τοπική κοινότητα αλλά για το σύνολο του Δ. Πλατανιά.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά και στους εξωτερικούς συνεργάτες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην προσπάθεια» κατέληξε ο κ. Μαλανδράκης.

Flashnews.gr