Τέσσερα πτώματα -ανάμεσα στα οποία και ενός παιδιού-από τους 11 αγνοούμενους λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν πριν λίγα λεπτά στην περιοχή Λάμπη της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο γυναίκες, ένα μικρό κορίτσι και έναν άνδρα, οι οποίοι εκτιμάται ότι επέβαιναν στην μοιραία βάρκα που χθες νωρίς το πρωί βούλιαξε ανοικτά της Κω.Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών συνεχίζονται και σήμερα σε μία προσπάθεια εντοπισμού και των λοιπών αγνοουμένων.

Η κινητοποίηση, αρχικά του Λιμεναρχείου Κω και στη συνέχεια και των λοιπών αρμοδίων υπηρεσιών, έγινε όταν νωρίς χθες το πρωί αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντόπισε Σύριο λαθρομετανάστη τον οποίο και περισυνέλλεξε.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός δήλωσε στους λιμενικούς ότι επέβαινε σε πολυεστερική βάρκα μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του και έναν Τούρκο με την οποία έρχονταν στην περιοχή μας.

Ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η βάρκα βούλιαξε και τα συνολικά 12 άτομα που επέβαιναν σε αυτήν βρέθηκαν στο νερό.Οι παράνομοι μετανάστες αποτελούνταν από 3 άνδρες, 3 γυναίκες και πέντε παιδιά Συριακής καταγωγής ενώ μαζί τους ήταν και ένας Τούρκος που πιθανολογείται ότι πρόκειται για το άτομο που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει από τα απέναντι παράλια στα ελληνικά νησιά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Κω, ενώ δύο πλωτά σκάφη του οποίου άρχισαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Αμμόγλωσσας αλλά και γενικότερα στη θάλασσα μεταξύ Ψερίμου και Κω. Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma καθώς και αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος.

sigmalive.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook