Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για ενημέρωση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» επέδειξαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των αγροτικών περιοχών του Δήμου Ρεθύμνης.

Την κινητή μονάδα ενημέρωσης της Δράσης, πλαισίωσε ειδικό κλιμάκιο συνεργατών, αποτελούμενο από τους Βαγγέλη Ροδινό, Κατερίνα Λεμπιδάκη, Αναστασία Τζανουδάκη και Ευγένιο Βαλέργα, ενώ οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την αμέριστη στήριξη και συνεργασία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Διαχειριστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης κ. Γιώργου Σκορδίλη, των Αντιδημάρχων κυρίων Λελεδάκη Δημήτρη, Συριανόγλου Τάσου, Παπαδουράκη Τάσου και Γεωργαλή Γιώργου, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων Γαλεράκη Ευαγγελίας, Αποστολάκη Αναστασίας και Λαχνιδάκη Δημήτρη.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως είχαν προγραμματιστεί, στα Πρώην Δημαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Λαππαίων, Αρκαδίου και Νικηφόρου Φωκά, την Τρίτη 23/7, την Τετάρτη 24/7 και την Πέμπτη 25/7 αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκε ενδελεχώς το περιεχόμενο του προγράμματος, ξεκινώντας από τις κατηγορίες των δυνητικά ωφελουμένων, στις οποίες απευθύνεται και συνεχίζοντας με τις παρεχόμενες δυνατότητες συμβουλευτικής, κατάρτισης και προώθησης στην αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, έναν θεσμό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, που προωθείται και υποστηρίζεται από το ΤοπΣΑ.

Οι εισηγητές ενημέρωσαν αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για τα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της καινοτόμας αυτής μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και για τα οφέλη που προβλέπονται από το ΤοπΣΑ για τη σύστασή τους, όπως είναι η βήμα-βήμα καθοδήγηση από επιστημονικό προσωπικό και η δωρεάν προετοιμασία και κατάθεση του επιχειρηματικού φακέλου.

Στη συνέχεια, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη συγκέντρωση και κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια απλή και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να ανησυχεί τους ενδιαφερόμενους, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ότι μπορούν να προμηθευτούν την αναλυτική πρόσκληση, καθώς και την αίτηση συμμετοχής από το ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης (Λ. Πορτάλιου 5-7, Καλλιθέα, 2ος όροφος, τηλ.: 2831029560, φαξ: 2831029566, www.kek-anaptixi-kritis.gr, e-mail: [email protected]), στο οποίο κατατίθενται οι αιτήσεις μέχρι τις 30/7/2013, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και από την ιστοσελίδα της της Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» www.topsa-rethymno.gr,e-mail: [email protected]Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» www.topsa-rethymno.gr,e-mail: [email protected].

Κλείνοντας, αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για συζήτηση και επίλυση αποριών, ενώ οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, αφού εφοδιάστηκαν με ενημερωτικό υλικό και ευχαρίστησαν τους εισηγητές για την αναλυτική ενημέρωση, τους διαβεβαίωσαν ότι θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές, διαδίδοντας και μεταφέροντας με τη σειρά τους το μήνυμα στους κατοίκους της κοινότητας που εκπροσωπούν, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook