Ένας άνδρας τον οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας χαρακτηρίζουν «ψυχικά διαταραγμένο» κατάφερε να μπει σε ένα από τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι υπουργοί της κυβέρνησής της και να στείλει σήμα κινδύνου από το πιλοτήριο, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Κολωνίας.

Η αστυνομία ερευνά το πώς ο 24χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, κατάφερε να περάσει στον φυλασσόμενο χώρο του αεροδρομίου Κολωνίας-Βόννης όπου ήταν σταθμευμένο το Airbus A319 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Koelnishce Rundschau ο νεαρός κλειδώθηκε στο πιλοτήριο και έστειλε ένα σήμερα κινδύνου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να παραβιάσει την πόρτα για να τον συλλάβει.

Η πολεμική αεροπορία διαθέτει 14 αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ούλριχ Μπρέμερ είπε υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 24χρονος είναι διαταραγμένος για αυτό και κρατείται σε ψυχιατρική κλινική.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook