Δηλώσεις στο Sentra Fm 103,3 έκανε ο αντιπρόεδρος της Β' και Γ' Εθνικής Στέλιος Σφακιανάκης.

Ο πολύπειρος παράγοντας σχολίασε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί σε έναν όμιλο το πρωτάθλημα της Football League, αφού κάποιες ομάδες δεν μπορούν να προλάβουν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται για να πάρουν μέρος στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε όπως ερμηνεύονται στο sentragoal.gr:

Για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα: «Εχουμε 25 αιτήσεις συμμετοχής. Αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο σε 10 μέρες όπως λέει ο νόμος. Οι 11 ομάδες που ανέβηκαν από την Football League 2 δήλωσαν όλες. Απ' αυτές 3-4 δεν έχουν συσταθεί καν ΠΑΕ. Η σύσταση δεν είναι χρονοβόρα. Το μετοχικό κεφάλαιο είναι χρονοβόρο. Μες στον Αύγουστο πρέπει να τα φτιάξουν όλα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τις ομάδες που θα παίξουν στην Β' κατηγορία: «Η Κέρκυρα, η ΑΕΚ και η Λάρισα δεν υπέβαλλαν. Η Κέρκυρα θα παίξει ως Κασσιόπη. Η Κασσιόπη ανέβηκε είναι νόμιμη. Της Β' κατηγορίας έχουν όλες 500.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο κι ορισμένες έχουν φτάσει και το εκατομμύριο».

Για το αν θα γίνουν δυο όμιλοι: «Αν φτάσουν κάτω από 23 οι ομάδες θα πάμε σε έναν όμιλο. Αν είναι πάνω από 23 θα πάμε σε 2 ομίλους. Θα βάλουμε και πλέι οφ και αγώνες μπαράζ. Το πρωτάθλημα θα γίνει».

Για τις χορηγίες: «Από τον ΟΠΑΠ φέτος είναι λιγότερα τα χρήματα, ίσως λίγο παραπάνω από τα μισά από πέρυσι. Δεν έχει υπάρξει συμφωνία ωστόσο. Θα βάλουν λεφτά οι πρόεδροι αναγκαστικά. Ο ΟΠΑΠ δεν χορηγεί το δικό μας πρωτάθλημα. Μόνο το U-17, που είναι υποχρεωτικό».

Για τις ομάδες που ανέμεναν μήπως πάρουν μια θέση στο πρωτάθλημα: «Μας είπαν ότι θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Υπάρχουν ομάδες που υποστήριζαν ότι μπορούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο των 500.000 ευρώ. Ο Πανηλειακός είναι ο πρώτος επιλαχών από τον νότιο όμιλο. Από το βόρειο ο Βατανιακός. Και οι δεύτεροι επιλαχόντες. Ζάκυνθος και Γλυφάδα».