Ο Τζόρτζ Φειδίας Phydias Μίτσελ, ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος, που ξεκίνησε ως μηχανικός πετρελαίου για να μεταμορφώσει στη συνέχεια την βιομηχανία φυσικού αερίου με τη χρήση υδραυλικής ρωγμάτωσης, πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 94 ετών την Παρασκευή. Ηταν ιδιοκτήτης πηγών πετρελαίων και φυσικού αερίου

Οι γονείς του ήταν Ελληνες μετανάστες που κατέληξαν στην πολιτεία του Τέξας αναζητώντας την τύχη τους και κυνηγώντας τα όνειρά τους.

Γεννήθηκε στην πόλη Galveston, Τέξας, για την οποία ξόδεψε πολλά εκατομμύρια για να την αναμορφώσει και να προσφέρει εργασία στους κατοίκους του. Κατάφερε μετά από πολλά χρόνια σληρής δουλειάς να γίνει δισεκατομμυριούχος, αλλά δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες , και την ιστορία του. Με τη γυναίκα του Σύνθια, που πέθανε το 2009, ευτύχησαν να κάνουν δέκα παιδιά, πολλά εγγόνια και δισέγγονα.

Ηταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mitchell Energy & Development Corp, η οποία πωλήθηκε στην Devon Energy Corp για 3,5 δισ. δολάρια το 2002.

Ηταν μέρος της ομάδας των δισεκατομμυριούχων, όπως ο Μπάφετ και ο Μπιλ Γκέιτς, που υποσχέθηκαν ότι θα προσφέρουν το μεγαλύθτερο μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούθς σκοπούς.

mignatiou.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook