Τρόπους αντίδρασης στο κύμα ακρίβειας αναζητούν φοιτητικές οργανώσεις που έχουν μετατρέψει σε «κίνημα» την πρωτοβουλία ενάντια στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Μετά την χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και φοιτητικών συλλόγων οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων της Ιατρικής, του Χημικού και του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη τους τη νέα αύξηση στα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ, καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη των φορέων της πόλης, αλλά και των πολιτών στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου,σήμερα το απόγευμα.
 
Το θέμα δεν αφορά μόνο στους φοιτητές και στους φοιτητικούς συλλόγους. Με τις νέες τιμές όλη η κοινωνία του Ηρακλείου πλήττεται και ιδιαίτερα οι κοινωνικές ομάδες που σήμερα τα βγάζουν ούτως ή άλλως δύσκολα.

Πάντως ειδικά για τα φοιτητικά εισιτήρια, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης επισήμανε ότι ειδικά για τους φοιτητές δημιουργήθηκε η κάρτα απεριορίστων διαδρομών, που μέχρι σήμερα κοστίζει 35 ευρώ, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου θα χορηγείται προς 40 ευρώ το μήνα.

«Η κάρτα τους συμφέρει πραγματικά» είπε ο κ. Βουλγαράκης «αλλά για λόγους που δεν τους γνωρίζω, δεν την προμηθεύονται. Απευθύνω έκκληση στους φοιτητές να την προμηθευτούν. Είναι προς όφελός τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook