Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο νου όταν ακούμε «Βόρειος Πόλος» είναι παγωμένοι όγκοι και παγωμένοι άνεμοι. Ωστόσο τα πλάνα που λαμβάνει μια webcam εκεί αποκαλύπτουν μία διαφορετική ιστορία.

Δύο εβδομάδες ζεστού καιρού στην Αρκτική έχουν προκαλέσει το σχηματισμό μιας ενδιαφέρουσας λίμνης από τις 13 Ιουλίου, όπως δείχνει η κάμερα του North Pole Environmental Observatory.

Το Κέντρο National Snow and Ice Data Centre ανέφερε πως η θερμοκρασία στις αρχές Ιουλίου κυμαινόταν από έναν έως τρεις βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό μέσο όρο, στο μεγαλύτερο μέρος του Ακριτικού Ωκεανού.

Ο Ιούλιος είναι γνωστός ως ο «μήνας της τήξης» για την Αρκτική και στη διάρκειά του ο πάγος συρρικνώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς, σημειώνει η Daily Mail.

Ο πάγος αναμένεται να δεχθεί και νέο πλήγμα από έναν αρκτικό κυκλώνα που αναπτύσσεται πάνω από την περιοχή. Σύμφωνα με το CBC, οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν με ταχύτητα από 75 έως 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Τον περασμένο Αύγουστο ένα παρόμοιο σύστημα κατέστρεψε 800.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου.

Ωστόσο το λιώσιμο των πάγων κινήθηκε σε ιστορικά χαμηλά πέρσι, από τότε που δορυφόροι άρχισαν να καταγράφουν τις αλλαγές στους πάγους τη δεκαετία του 1970.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook