Για να πιάσει τα νούμερα της τρόικας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους με διαδικασίες φαστ τρακ, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης «είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην οικονομία και την κοινωνία».

«Όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του προγράμματος, τόσο μεγαλώνει η μνημονιακή προσήλωση μιας κυβέρνησης της οποίας οι εκβιασμοί εναλλάσσονται με τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».

«Όσο συνεχίζεται ο ίδιος δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, η δημοκρατία θα συρρικνώνεται, το κοινωνικό κράτος θα διαλύεται. Μόνο η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών και η στήριξη ενός προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας και προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν το μόνο σου σχέδιο είναι να τους προσλάβεις όλους στο Δημόσιο, να ακυρώσεις κάθε μεταρρύθμιση και να διώξεις κάθε επενδυτή, τότε είναι φυσικό να καταφεύγεις σε παραμύθια και κάλπικες υποσχέσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

«Οι "απολύσεις εξπρές", οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το τσάκισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων υπηρετούν το δρόμο εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και είναι το βασικό περιεχόμενο των πολιτικών "εντός των τειχών" της ΕΕ, που σερβίρονται είτε με την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είτε με τις αυταπάτες που σπέρνει στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην δείξουν καμία αναμονή και κανένα συμβιβασμό.

«Η διέξοδος βρίσκεται στην ενιαία πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

in.gr