Το Cambridge αντικατέστησε το Oxford στην πρώτη θέση της ετήσιας κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων της Βρετανίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Telegraph».

Το Cambridge έρχεται πρώτο στον κατάλογο των 116 κολεγίων, με περισσότερους πόντους σε δέκα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης των σπουδαστών, της ερευνητικής λειτουργίας, του προϋπολογισμού για τη συντήρηση των κτιρίων και εγκαταστάσεων, την επιτυχία και τις επαγγελματικές προοπτικές.

Το top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει ακόμη το Oxford, το Imperial College London, το London School of Economics και το Durham University. Στην έκτη θέση είναι το St Andrews στη Σκωτία, όπου σπούδασαν ο πρίγκιπας William και η μέλλουσα σύζυγός του, Kate Middleton. Στις τελευταίες τρεις θέσεις -114, 115 και 116- βρίσκονται το University of Bolton, London Metropolitan και το London South Bank.

Το Cambridge κατάφερε να εκτοπίσει τoν αιώνια αντίπαλό του μόνο για δεύτερη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Μείζονα ρόλο στην επιτυχία του, έπαιξε η εκτίμηση για την ερευνητική λειτουργία του πανεπιστήμιου και η ικανοποίηση των σπουδαστών, η οποία ήταν σημαντικά υψηλότερη και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων που έχουν σπουδάσει εκεί, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Cambridge είναι η εξαιρετικά υψηλή επιτυχία των νέων σπουδαστών που έρχονται εκεί, όπως προκύπτει από τη μελέτη. Ο μέσος υποψήφιος για το πανεπιστήμιο έχει σχεδόν πέντε άριστες βαθμολογίες (Α) στα βασικά γνωστικά μαθήματα από το γυμνάσιο.

Από την πλευρά του, το Oxford είναι το καλύτερο σε 13 ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της μουσικής, της πολιτικής και της θεολογίας. Το Imperial College of London είναι τρίτο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Για πρώτη φορά, στα κορυφαία δέκα πανεπιστήμια της Βρετανίας μπήκε το University of Bath, που ιδρύθηκε το 1966.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook