Πιο πολλοί και από χίλιοι φυλακισμένοι, απέδρασαν τις τελευταίες ώρες απο σωφρωνιστικό κατάστημα στη Βεγγάζη στον ανατολικό τομέα της Λιβής, βεβαιώνουν αργά σήμερα οι αρχές της ασφάλειας.

Διευκρινίζουν, σχετικώς, ότι προηγήθηκε επίθεση στον εξωτερικό περίγυρο των φυλακών, έγινε εξέγερση κρατουμένων στο εσωτερικό τους και ακολούθησε η ομαδική απόδραση, με τους δεσμοφύλακες να έχουν την εντολή, \”να μην ανοίξουν πυρ\”.

Ανάμεσα στους υπερχίλιους δραπέτες είναι πολυάριθμοι φερόμενοι ως συνεργασθέντες με το δικτατορικό καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι, που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες.

Ο πρωθυπουργός Αλι Ζεϊντάν απέδωσε την επίθεση στην περίμετρο των φυλακών σε \”γείτονες που δεν θέλουν αυτήν τη φυλακή τόσο κοντά στις κατοικίες τους\”.

Αδιευκρίνιστος αριθμός δραπετών συνελήφθη, ανακοινώνουν οι αρχές ασφάλειας.

Τα στοιχεία των υπολοίπων διανέμονται ήδη σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς.

Προηγήθηκε χρονικά, χθες Παρασκευή, η δολοφονία πολιτικού στελέχους στην πόλη της Βεγγάζης, του προπυργίου της επανάστασης κατά του Καντάφι, η οποία δολοφονία τροφοδότησε αμέσως ένταση.

Επίσης οδήγησε την κυβέρνηση να κλείσει όλους τους μεθοριακούς σταθμούς προς την γειτονική Αίγυπτο, εμποδίζοντας τη διαφυγή στο εξωτερικό των δραστών. Θέλοντας να μείνουν ανώνυμες, πολιτικές πηγές συσχετίζουν το κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών με την σημερινή ομαδική απόδραση της Βεγγάζης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook